Kategori: Sport

Sport

Party i Enköping

Ikväll så bär det av till inflyttningsfest i Enköping :) Sjukt kul, har aldrig varit där så det ska bli spännande – alltid kul att kolla in nya plasters partyställen och shopping. En kompis har precis fått tag i en lägenhet där så tack vare henne och HusmanHagberg så kommer jag få uppleva Enköping över helgen.

Så ikväll och troligen imorgon med så blir det party!! Och som du säkert förstår så behöver jag ut och shoppa loss lite så jag har en ny snygg outfit, för att inte tala om ett par nya skor. Man får ju ta alla tillfällen i akt som man kan hitta för att shoppa nya skor – I’m I right 😉

Så, ni som läser och som är från Enköping. Har bara en fråga till er – var är den bästa shoppingen? Vart ska man gå när vi går ut. Vi behöver liksom ha koll på bästa uteställena och bästa bakismat ställena 😉

party

Borta bra men hemma snus

Apropå att vara utomlands finns det en sak jag alltid saknar när jag är ute och reser, nämligen snus. Sverige är det enda landet i världen som verkligen förstår oss snusare. Maldiverna är underbart och det mesta går att hitta där, som fantastisk mat, härliga djungelcocktails och gyllene stränder, men det går inte att köpa prillor någonstans. Jag tvivlar på att de ens vet vad det är. Jag har rest till många platser och gjort misstaget att inte ta med snus hemifrån, men nu har jag lärt mig. På den här semestern hade jag verkligen bunkrat upp och det gick ingen nöd på mig. Folk säger att jag snusar för mycket och att det är ohälsosamt, men allvarligt talat så bryr jag mig inte. Livet blir så fruktansvärt tråkigt om man alltid kör renlevnadsstilen och avstår från alla laster. Om jag fick en miljon, som i Mannen som slutade röka, skulle jag möjligen överväga att ge upp snuset. Men med tanke på hur mycket Gösta Ekman fick kämpa för att sluta i den filmen så kanske det inte ens är värt en mille. Lika bra att ha lite roligt och göra det man känner för medan man fortfarande är ung, eller vad säger ni …

Svenskt snus Onico

 

 

 

 

Litet lån

Att vara ute och resa är alltid upplyftande. Men de senaste gångerna har hemkomsten alltid varit lika tråkig. Det finns nämligen en rad saker som jag oftast gör fel när jag är utomlands, och det är att jag hela tiden spenderar lite för mycket pengar. När jag är utomlands glömmer jag nämligen bort att jag måste ta ansvar för min ekonomi, och när jag sedan kommer hem så dimper polletten ned.

Nu när jag senaste kom hem från Maldiverna så var jag inte helt överraskande tvungen att ta ett mikrolån för att ha råd med min tillvaro. Det fungerade faktiskt perfekt eftersom jag med det kunde betala hyran och göra rätt för mig. Att inte betala sina räkningar kan nämligen få otroligt negativa konsekvenser och på alla sätt göra så att hamnar på sniskan tillvaron.

Att ta ett mikrolån är dessutom mycket enkelt. Allt som krävs är att du är en svensk medborgare, är över 21 år samt att du inte har några betalningsanmärkningar. Sedan är det bara att låna vilket av deras belopp som du vill. Pengarna förs smidigt över till ditt konto redan samma dag om du till exempel har Nordea som bank.

Nej, nu måste jag förbereda mig inför kvällen. Tacos blir det till middag!

DownloadedFile-185

I tid till flyget!

Alla som har en bil är någon gång beroende av att snabbt hitta bildelar. Det är nämligen så att bilar alltid lyckas gå sönder i obekväma sammanhang, trots att det är så att det idag är betydligt svårare att laga dem än det var tidigare.

För en månad sedan inträffade en situation som var enormt stressande. Jag skulle nämligen skjutsa min flickvän till Arlanda eftersom hon skulle åka och hälsa på sina föräldrar som bor uppe i Umeå. Vi var redan sena, men då vi satte oss i bilen så vägrade den starta. Jag insåg snabbt att det måste vara något fel med tändningen och jag skyndade mig över till grannen för att fråga om han möjligen hade ett tändstift. Det visade det sig att han hade och han berättade också att han hade börjat beställa bildelar från en billig sajt på nätet. Jag öppnade motorhuven och bytte ut det trasiga tändstiftet, och du kan ju bara tänka dig lyckan då bilen startade. Min flickvän hann precis i tid till flyget. Det var verkligen fantastiskt för alla inblandade. Särskilt hennes föräldrar som hade blivit orolig om hon missat flyget.

Så, i framtiden, inför liknande händelser har jag nu beställt hem lite bildelar som jag är säker på att jag kommer att få nytta av.

DownloadedFile-91

Att frigöra utrymme!

För alla personer som är trångbodda i storstäderna, eller på landet för den delen, finns nu en riktigt bra lösning för att komma tillrätta med problemen. Det handlar framförallt om att kunna se till att frigöra tillräckligt med utrymme i hemmet så att man faktiskt kan leva där och inte behöva brottas om utrymme med alla grejor som man äger.

Jag själv bestämde mig för en månad sedan att rensa ut i mitt hem. Jag hade otroligt mycket bråte och annat som jag verkligen var tvungen att försöka bli av med på ett vettigt sätt. Jag sorterade allt, och en del gick till tippen (och en del såldes på blocket), men så fanns det kvar de saker som jag inte ville ha i mitt hem men som jag ändå inte förmådde mig att slänga. Jag sökte lite på nätet efter hyra lager i Stockholm och fanns snart ett lager som verkade vara perfekt för mitt ändamål. Det var säkert och inte alltför dyrt. Jag bokade en plats och körde redan dagen efteråt mina tillhörigheter till lagret där de magasinerades. Det var verkligen en bra lösning.

Så, sedan dess har jag kunnat njuta av lite extra utrymme i min bostad. Det är verkligen fantastiskt att kunna känna lite luft under vingarna för en gångs skull!

DownloadedFile-90

Ordnade med vinlagring

Det är inte alltid enkelt att som jag veta hur man ska förvara sina viner när man bor i lägenhet. Om vintern när det är kallt ute måste jag höja värmen och om sommaren kan också temperaturen svänga rejält. Så jag började undersöka hur möjligheten såg ut att förvara mina viner på ett annat ställe. Det dröjde inte länge innan jag på nätet hittade en plats som kunde ordna med vinlagring för privatpersoner. Efter att jag pratat med dem över telefon bestämde jag mig för att genast ge mig av för att undersöka deras lagringsmöjligheter närmare. De visade sig vara perfekt.

Så, redan nästa vecka hyrde jag en bil med dragkrok och en vagn för att med hjälp av denna transportera mina viner till deras nya hem. Jag hade tänkt mig att det skulle bli en lugn resa, men så blev det inte. Under hela resa oroade jag mig för att jag skulle krocka och att min samling av viner skulle bli totalförstörd. Men tillsist. Så var jag framme och kunde då äntligen koppla av. Väl där hjälpte också lagrets kunnig personal mig att bär ut vinerna som sedan placerades säkert inne i lokalen. Med en dragkrok och lite tur gick således allt som det skulle.

vinflaska

Väl spenderad tid

När vi flyttade in till stan började jag tänka en del på våra olika försäkringar och då speciellt hemförsäkringen. Men som bekant är det alltid så himla mycket annat att tänka på vid en flytt att jag har varken haft ork eller lust att titta på olika hemförsäkringar. Men nu när vi har kommit i ordning här hemma efter en del renoveringar och vi har kommit in i en vardagslunk även här i vårt nya hem så känner jag mig väldigt inspirerad över att ta tag i mina tidigare funderingar. Förutom att kolla igenom våra olika försäkringar har jag även börjat se över vårt elavtal.

Billiga-hemforsakringar

Det finns flera bra jämförelsesidor på internet som verkligen underlättar letandet. När jag har kollat på hemförsäkringar så har jag framför allt varit inne på compricer.se och för att kolla olika elavtal använde jag mig utav elskling.se.
Att leta efter nya försäkringar och avtal tar väldigt lång tid, det sticker jag verkligen inte under stolen med. Men jag känner samtidigt att den tiden jag spenderar på detta är väl värd det då jag har insett att vi trotts allt har en hel del att tjäna på detta.

Jag skulle faktiskt rekommendera alla att ta sig tiden att gå igenom vad man har för att se om det behövs göras några förändringar. Jag har nämligen även insett att vi har dubbelförsäkrat oss på en del grejer, vilket känns fruktansvärt onödigt.

Jag tror på mitt företag

Förutom mitt vanliga vardagsjobb så har jag även ett litet företag och nu den senaste tiden har jag börjat fundera över att det börjar bli dags att expandera mitt företaget lite. Det hade varit så roligt att se mitt egna företag bli större, det hade dessutom varit helt fantastiskt om jag så småningom endast kan jobba med det och tjäna tillräckligt bra med pengar för att allt ska gå runt och att även i framtiden kunna anställa lite personal hade varit suveränt.

pengar

Som med allt här i livet så behövs pengar för att över huvud taget kunna göra någonting. Därför har jag funderat lite på hur jag ska göra med den saken. Fakturabelåning är något jag nyligen har fått nys om och verkligen tror verkar vara en bra grej. Använder jag mig utav fakturabelåning så får jag ju in de pengar som faktiskt redan är mina fast mycket snabbare och kan därmed använda de pengarna till företaget med en gång. Men det kan även vara så att jag får gå till Swedbank och be om ett litet lån med. Men det tycker jag absolut att det är värt då jag tror mycket på mitt företag och efter att jag har börjat expandera så tror jag att jag kan betala av lånet relativt snabbt.