Kategori: Sport

Sport

Trendiga höst- och vinterkängor

En väldigt tråkig sak med att bo i Sverige och älska skor är vintern. Denna årstid som gör att det är svårt att klä sig snyggt. Ta som nyårsafton förmodligen den dagen på hela året man är som mest uppklädd. Fin klänning, läcker håruppsättning, perfekt makeup, gnistrande smycken och vackra skor men nähä det är bara i fantasin för vi bor i Sverige. Då får vi dölja allt under en stor vinterjacka som matchas med en ful toppluva, blåfrusna läppar och otympliga skor. I år är det inne med ankelboots och det finns riktigt snygga och i flera olika material. Fast mocka och sådant är ju inte så praktiskt att gå i snöslask med. Våga gärna satsa på lite färg också! Ankelboots är snygga till både kjol och byxor men de passar ju inte som nyårsskor! Nej nu ska jag sluta klaga och boka bilservice, det är bara det att jag blir så deppad när det är regnigt och kallt!

Det svenska klimatet i en bild

Fina skor som passar kullerstenar

Höga klackar och kullersten kan vara en riktigt katastrofal kombination, det har jag tyvärr lärt mig den hårda vägen. Mina nya fina ankelboots går inte att använda längre, den ena klacken gick av när jag var inne i city tidigare idag. Fy vad ledsen jag blev, för att inte tala om hur pinsamt det var att halta runt med en hög och en obefintlig klack. Jag fick bege mig till en skoaffär illa kvick och botanisera bland utbudet av fina skor som passar kullersten. Det blev ett par snygga kängor i mocka. Annars är chelsea boots eller andra lågklackade skor av typen derbies ett snyggt val. Ni undrar kanske vad jag gjorde på kullerstensgatorna förutom att sabba mina skor? Jag funderar lite smått på att flytta. Fick ett toppentips om en bra mäklare i Gamla stan. Håll tummarna för att jag hittar ett centralt boende med stor skogarderob!

Ett par kängor med platt sula

Skotips till kontorsarbetare

Det här med att börja jobba igen efter semestern! Jag hade helt glömt bort hur det är att ha finare skor på mig under hela dagen. Som socionomkonsult måste jag vara lite finare klädd, annars känns det som att klienter inte skulle ta mig seriöst. Men jag har ett tips till alla er som också har problem med onda fötter, dessa slip on som är så inne just nu! De passar både till klänning och kjol så väl som till ett par jeans eller kostymbyxor. Det är kul att de finns i så många olika färger och med detaljer som gör att de sticker ut. Jag kommer att använda dessa skor tills snön kommer, och jag kommer att variera dem med olika strumpor i. Exempelvis nätstrumpor, det tycker jag är både snyggt och coolt! Jag uppmanar alla att sluta gå i osköna skor!

Aldrig mer onda fötter på kontoret

Emmas längtan

Det känns som att sommaren är över. Den här sommaren blev som lite eljest med allt. Jag har ju mått lite halvkonstigt och vädret har inte varit det bästa. Det känns ändå som att det är ganska skönt att sommarmånaderna är förbi så man kan sluta fokusera på det dåliga vädret och gå vidare mot nya mål. Jag känner mig ändå på gång, jag mår bättre. Fick ett litet hinder på vägen då bilen gick sönder men som tur är har jag en kompis som är duktig på att skruva som har lovat att han ska hjälpa mig. Så nu har han skrivit en lapp med vilka grejer han behöver så jag sitter och ska beställa nu på skruvat.se och det var faktiskt inte så svårt som jag trodde. Jag är nog på gång nu, livet här kommer jag igen!

Bara bilen funkar så kommer jag

Party i Enköping

Ikväll så bär det av till inflyttningsfest i Enköping :) Sjukt kul, har aldrig varit där så det ska bli spännande – alltid kul att kolla in nya plasters partyställen och shopping. En kompis har precis fått tag i en lägenhet där så tack vare henne och HusmanHagberg så kommer jag få uppleva Enköping över helgen.

Så ikväll och troligen imorgon med så blir det party!! Och som du säkert förstår så behöver jag ut och shoppa loss lite så jag har en ny snygg outfit, för att inte tala om ett par nya skor. Man får ju ta alla tillfällen i akt som man kan hitta för att shoppa nya skor – I’m I right 😉

Så, ni som läser och som är från Enköping. Har bara en fråga till er – var är den bästa shoppingen? Vart ska man gå när vi går ut. Vi behöver liksom ha koll på bästa uteställena och bästa bakismat ställena 😉

party

Borta bra men hemma snus

Apropå att vara utomlands finns det en sak jag alltid saknar när jag är ute och reser, nämligen snus. Sverige är det enda landet i världen som verkligen förstår oss snusare. Maldiverna är underbart och det mesta går att hitta där, som fantastisk mat, härliga djungelcocktails och gyllene stränder, men det går inte att köpa prillor någonstans. Jag tvivlar på att de ens vet vad det är. Jag har rest till många platser och gjort misstaget att inte ta med snus hemifrån, men nu har jag lärt mig. På den här semestern hade jag verkligen bunkrat upp och det gick ingen nöd på mig. Folk säger att jag snusar för mycket och att det är ohälsosamt, men allvarligt talat så bryr jag mig inte. Livet blir så fruktansvärt tråkigt om man alltid kör renlevnadsstilen och avstår från alla laster. Om jag fick en miljon, som i Mannen som slutade röka, skulle jag möjligen överväga att ge upp snuset. Men med tanke på hur mycket Gösta Ekman fick kämpa för att sluta i den filmen så kanske det inte ens är värt en mille. Lika bra att ha lite roligt och göra det man känner för medan man fortfarande är ung, eller vad säger ni …

Svenskt snus Onico

 

 

 

 

Litet lån

Att vara ute och resa är alltid upplyftande. Men de senaste gångerna har hemkomsten alltid varit lika tråkig. Det finns nämligen en rad saker som jag oftast gör fel när jag är utomlands, och det är att jag hela tiden spenderar lite för mycket pengar. När jag är utomlands glömmer jag nämligen bort att jag måste ta ansvar för min ekonomi, och när jag sedan kommer hem så dimper polletten ned.

Nu när jag senaste kom hem från Maldiverna så var jag inte helt överraskande tvungen att ta ett mikrolån för att ha råd med min tillvaro. Det fungerade faktiskt perfekt eftersom jag med det kunde betala hyran och göra rätt för mig. Att inte betala sina räkningar kan nämligen få otroligt negativa konsekvenser och på alla sätt göra så att hamnar på sniskan tillvaron.

Att ta ett mikrolån är dessutom mycket enkelt. Allt som krävs är att du är en svensk medborgare, är över 21 år samt att du inte har några betalningsanmärkningar. Sedan är det bara att låna vilket av deras belopp som du vill. Pengarna förs smidigt över till ditt konto redan samma dag om du till exempel har Nordea som bank.

Nej, nu måste jag förbereda mig inför kvällen. Tacos blir det till middag!

DownloadedFile-185

I tid till flyget!

Alla som har en bil är någon gång beroende av att snabbt hitta bildelar. Det är nämligen så att bilar alltid lyckas gå sönder i obekväma sammanhang, trots att det är så att det idag är betydligt svårare att laga dem än det var tidigare.

För en månad sedan inträffade en situation som var enormt stressande. Jag skulle nämligen skjutsa min flickvän till Arlanda eftersom hon skulle åka och hälsa på sina föräldrar som bor uppe i Umeå. Vi var redan sena, men då vi satte oss i bilen så vägrade den starta. Jag insåg snabbt att det måste vara något fel med tändningen och jag skyndade mig över till grannen för att fråga om han möjligen hade ett tändstift. Det visade det sig att han hade och han berättade också att han hade börjat beställa bildelar från en billig sajt på nätet. Jag öppnade motorhuven och bytte ut det trasiga tändstiftet, och du kan ju bara tänka dig lyckan då bilen startade. Min flickvän hann precis i tid till flyget. Det var verkligen fantastiskt för alla inblandade. Särskilt hennes föräldrar som hade blivit orolig om hon missat flyget.

Så, i framtiden, inför liknande händelser har jag nu beställt hem lite bildelar som jag är säker på att jag kommer att få nytta av.

DownloadedFile-91